fredag, april 06, 2007

Varje krona i sänkt fastighetsskatt är en krona mindre till skolan

Tack för påskägget, Reinfeldt. Jag hör till dem som får sänkt fastighetsskatt nästa år. Ändå känner jag mig bara bedrövad. Varför?

Kanske för att jag håller med Reinfeldt i det han sa på moderaternas partistämma 2005:

”Det finns en skugga bakom varje skattekrona som vi pratar alldeles för lite om. Den skinande framsidan som lovar att sänka fastighetsskatten har en baksida som säger att den kronan som används för sänkt fastighetsskatt, är en krona som inte används för en skolsatsning så att eleverna ska kunna lära sig mer. Det är en krona som inte används för att rättsväsendet ska fungera bättre. Det är en krona som ställer anspråk på finansiering av ett ansvarsfullt parti. Den matchar en utgiftsminskning, en besparing, som någon i vårt samhälle kommer att känna av effekten av att vi genomför. Det finns en baksida.”

Så sant, så sant. Men nu är det skördetid för alla de små partikompisarna i allaiansen och Kd:s Göran Hägglund är själaglad. Kritiken mot den höjda reavinstskatten viftar han bort med att folk ändå inte kommer att drabbas av den, för de kommer bara investera vinsten i ett nytt hus.
Ja, det var just det. Var ska då kulorna som fastighetsskatten förut drog in komma från?

Det blir skolan och rättsväsendet som får pynta upp, precis som Fredde sa.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: