måndag, april 02, 2007

På våren vill man förnya

Så här års får jag alltid en vild lust att rensa, slänga, köpa nytt, städa och möblera om. Nåja, städa är väl inte så kul. Men jag mår fysiskt illa när jag ser alla katthår, spindelnät och dammtaxar -råttstadiet har de vuxit förbi för länge sedan. I morse fastnade jag med foten i någon äcklig kleggfläck på hallgolvet ungefär samtidigt som jag såg att någon (alltid denna någon) hade ritat en gubbe i dammet på fönsterrutan. Vägrade att prata med någon resten av morgonen.

Det är i sådana stunder förnyelsebehovet sätter in. Byta soffa, bil eller familj. OK då, kanske inte allt det där, men litet nya kuddar till soffan kanske? Och en fönsterputs?

Ser att folkpartiet funderar på att byta ut sin partiledare. Det är på tiden. Lars Leijonborg känns både dammig och nedkladdad. Men förslaget att istället ta Jan Björklund känns som att byta ut de svajjiga plasttolarna på altanen mot nya i regnskogsträ.

Då känns Monas vårstädning mer konstruktiv. Hon har inte nöjt sig med att samla ihop bara duktiga sossar till de fyra arbetsgrupper som ska ta fram framtidsinriktade förslag på de områden hon pekade ut som viktigast i sitt kongresstal; arbete, klimat, välfärd och internationella frågor. Hon har därtill öppnat upp för samarbete med andra organsiationer som är duktiga på dessa områden. Miljörörelsen, fredsrörelsen, ekonomer och ungdomsorgansiationer.
Det är både klokt och nödvändigt att blicka utåt och inte låsa in sig på möten i dammiga Folkets Hus. Med en förnyelse genomförd på det sättet finns hopp om en ny vår.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: